Rubriek De kunst van het bewaren – Stadstuinieren
Wat doe je met al je oogst? Inmaken, wecken, fermenteren, roken, drogen: conserveren is leuk, lekker en – als je het eenmaal onder de knie hebt -, zo gedaan. In Stadstuinieren elke keer aandacht voor een andere vorm van conserveren. Iedere editie interview ik een expert die de basis van een conserveertechniek uitlegt, tips geeft en een lekker seizoensrecept deelt. Lees en leer je mee?
Chutney maken
Charlotte Heine van Potverdorie! vertelt hoe je van al je vruchten – ook die met een buts of een plekje – de lekkerste chutneys maakt.
“Bij een chutney stoof je vruchten zacht en worden ingrediënten en smaken langzaam een geheel.”
Zelf aan de slag?
Lees alles over chutney maken in het winternummer van Stadstuinieren (04 2019) >>
Cider maken
Eetschrijver en workshopleider Meneer Wateetons (pseudoniem) legt uit hoe je van appels en peren de lekkerste cider maakt.
“Een goede cider moet zowel een beetje zoet als zuur als een beetje bitter zijn.”
Zelf aan de slag?
Lees alles over cider maken in het najaarsnummer van Stadstuinieren (03 2019) >>
Siroop maken
Maidie van den Bos van Bloesembar legt uit hoe je van (alledaagse) planten – uit je tuin en de stad – heerlijke dranken maakt.
“Onder onze neus groeit ontzettend veel lekkers alleen realiseren we ons dat vaak niet.”
Zelf aan de slag?
Lees alles over siropen maken in het
Voedsel drogen
Claudia Kuyken van WECKENonline legt uit hoe je groenten, fruit, kruiden, bloemen – oftewel alles wat eetbaar is – lang bewaart door het simpelweg te ontdoen van vocht.
“Een flauwe soep kun je eenvoudig oppeppen met bijvoorbeeld wat gedroogd selderijblad, dat heeft een heerlijke lavas-smaak.”
Zelf aan de slag?
Lees alles over voedsel drogen in > (opent in een nieuwe tab)”>het voorjaarsnummer van Stadstuinieren (01 2019) >>
Fermenteren
Sanne Zwart van Keukenboeren en RotPot legt uit hoe je groenten bewaart met behulp van bacteriën en gisten.
“Geen pot is hetzelfde omdat je eindeloos kunt variëren met groentesoorten, specerijen, temperatuur en tijdsduur.”
Zelf aan de slag?
Lees alles over fermenteren in > (opent in een nieuwe tab)”>het winternummer van Stadstuinieren (04 2018) >>
Krijg je al trek? Zin om zelf aan de slag te gaan?
Een goedgeschreven rubriek die nauw aansluit bij de interesses van je lezers zorgt voor enthousiaste en positieve reacties. Wil jij ook zo’n rubriek? Neem contact met mij op. Ik help je graag.
Categorie: Portfolio
. . .