Hoe kan ik jou helpen communiceren?
Huur mij in als journalist, tekstschrijver, contentmaker of eindredacteur. Dat kan ook op interim-basis. En heb je zin in goede culinaire content, die maak ik ook: 100% jammie :-).
Ik werk graag samen met opdrachtgevers die een brede blik waarderen. In de samenwerking ben ik geduldig en zorgvuldig. Ik breng eerst alle vragen en wensen in kaart voordat ik begin met (her)schrijven. Het liefst werk ik een wat langere periode aan een opdracht zodat ik helemaal in iets kan duiken.
Tekst
Mijn eerste interview nam ik af op de basisschool. Vele volgden daarna. Inmiddels is schrijven al 20+ jaar mijn beroep. Verhalen voor print en online. Ik schrijf graag over (oude) ambachten, streekproducten, seizoenseten, groen(er) leven, duurzaamheid en verhalen van & over mensen (human interest).
Ik publiceer(de):
- in tijdschriften als Adformatie, AllerHande, B van Borstkankervereniging Nederland, Buitenleven, De Tuinliefhebber, Stadstuinieren, Groei & Bloei, Intermediair, NL30, Psychologie Magazine, Santé en Varagids
- online op Borstkanker.nl en B-bewust.nl van Borstkankervereniging Nederland (BVN), vvlnotarissen.nl, Carrièretijger.nl, Lancelots.nl, Hoedoe.nl en Margriet.nl
- in de kookboeken Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen en De Groene Garde
- in digitale lespakketten van de Junioruniversiteit
Mijn schrijfstijl is enthousiast en duidelijk. Dat zorgt ervoor dat ik lezers heb van zes tot 106 jaar.
Wil jij ook lekker leesbare teksten en content op jouw pagina’s?
Neem contact met mij op. Ik klim graag voor je in de pen.
Eindredactie
Wat wil een lezer weten? Wat heeft een lezer nodig om jouw boodschap te begrijpen? En hoe zet je je lezer aan tot actie?
Ik puzzel graag met alinea’s en zinnen en weet zo teksten kloppend te krijgen. Bij het herschrijven van teksten houd ik zowel de lezer als de auteur in mijn achterhoofd.
Stuur mij gerust je teksten toe. Ik pas ze in jouw stijl aan.
Content
Ik werk(te) mee aan verschillende websites.
Content maken, plaatsen, onderhouden en verder verspreiden: ik doe het vrijwel dagelijks. Ik kan hierdoor goed overweg met verschillende content management systemen en ben ervaren in het bewerken van beeld (Photoshop). Content (her)structuren en herschrijven behoren ook tot mijn takenpakket.
Wat en wanneer moet er online? Ik hoor het graag.
Op de werkvloer (interim)
Hoewel ik als freelancer veel vanuit huis werk, help ik ook graag mee op een redactie of communicatieafdeling. Bijvoorbeeld om bij te springen bij zwangerschapsverlof of drukte, zoals ik een half jaar deed bij de Borstkankervereniging Nederland (BVN).
Als je behoefte hebt aan een helpende hand voor langere tijd kun je een beroep op mij doen.
En dit lekker ook nog
Als je eens je tanden in iets anders wilt zetten, kijk dan op mijn (h)eerlijke website Jammie. Dan leer je koken met streek- en seizoensproducten, dat is simpel, puur & niet duur. En altijd jammie ☺!
Sinds begin 2011 deel ik mijn recepten, nieuwtjes en tips over streek- en seizoenseten op datisjammie.nl.
En Jammie = ook jam
Jam is een seizoens- en streekproduct bij uitstek. Op datisjammie.nl besteed ik veel aandacht aan jam maken.
Dat valt in de smaak.
“Wat een fijne website!”
“Super handig dit! En leuk geschreven.”
Mijn culinaire website geeft je een goede indruk van mijn (online) communicatievaardigheden. Jammie ontwikkel ik volledig in eigen beheer. Dat betekent dat ik:
- alle teksten schrijf;
- alle recepten ontwikkel en fotografeer;
- al het beeld bewerk;
- het grafisch ontwerp van de website (buttons, banners, kopjes, et cetera) maak;
- content in het cms plaats;
- nieuwsbrieven schrijf en verstuur;
- zorg dat Google ook van Jammie houdt (zoekmachineoptimalisatie);
- alle vragen van bezoekers beantwoord;
- de website blijf verbeteren, onder andere door goed te luisteren naar mijn bezoekers.
Een culinaire website bijhouden en ontwikkelen, kost tijd. Gelukkig krijg ik er ook veel voor terug. Ik leer steeds meer over lokaal eten, over koken, over je eigen conserven maken. Maar óók wat online communiceren in de praktijk betekent. Doordat ik overal bij betrokken ben en direct contact heb met mijn bezoekers, weet ik wat wel en wat niet werkt, welke onderwerpen favoriet zijn en hoeveel tijd het maken van goede content kost. Allemaal erg leerzaam. Die kennis gebruik ik ook voor mijn communicatiewerk in opdracht.
Meer weten over Jammie? Zin in een portie lekkere letters? Neem gerust contact met mij op.