Kookboek Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen – Forte Culinair
Najaar 2016. Anja Timmerman van Forte Uitgevers vraagt of ik een jamboek wil schrijven. Dat wil ik. En dat doe ik ook, in een paar maanden tijd. Sinds juni 2017 ligt Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen in de winkel!
In Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen leer ik je hoe je makkelijk zelf jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish maakt. Met fruit- en groentesoorten die dan op hun best zijn en die je overal kunt kopen. Of dat nou vers geoogste rabarber is of een handvol aardbeien van de volle grond: van alle seizoensgroente en -fruit kun je in je eigen keuken eenvoudig de heerlijkste conserven maken.
In Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je:
- 40 recepten – zowel klassiekers als ‘net even anders’, ingedeeld op seizoen en naar fruit- of groentesoort. Alle recepten zijn vegetarisch en veelal veganistisch.
- bij elk recept duidelijke stap-voor-stapuitleg, variatietips en serveertips.
- uitgebreide uitleg en tips over het maken van jam, confituur, compote, gelei en siroop, chutney en relish. Iedereen kan conserven maken!
- allerlei handige basisinformatie: wat is pectine, hoe kun je zien of je jam dik genoeg is, hoe steriliseer je potten en wat je kunt doen als jam mislukt.
- per seizoen een overzichtelijke groente- en fruitkalender.
- tips en de favoriete ambachtelijke seizoensrecepten van jam- en chutneymakers uit Nederland en Vlaanderen.
Laat je inspireren door de ruim 120 pagina’s vol informatie, praktische tips en aantrekkelijke foto’s. Ga lekker aan de slag en vul die potten met het beste van het seizoen.
Nieuwsgierig? Bestel snel jouw exemplaar!
Vanaf medio juni 2017 kun je het kookboek kopen voor slechts €15,50!
Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen vind je in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen en in verschillende (kook/eet-) winkels.
Online kun je het kookboek onder andere kopen bij Bol.com
Bestel jouw exemplaar eenvoudig via deze link.
Anderen over Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen
“Naast de praktische informatie kent het boek een veertigtal recepten, die verdeeld zijn over de seizoenen. Allemaal zeer maakbaar. Kopen dat boek! Ook als u denkt alles al te weten, want om de prijs hoeft u het niet te laten.” – Mergenmetz
“Door de vele tips en smaakvariaties bevat het boek veel meer dan de veertig recepten die zijn uitgeschreven. Al met al een leuk boek met heldere uitleg hoe je zelf jam kunt maken door de seizoenen heen.” – Kookboekennwz
“De recepten in het boek zijn bovendien verrassend eenvoudig en origineel. Wat dacht je van perenjam met speculaaskruiden, muntgelei, rabarbersiroop en wortelconfituur met karwijzaad? Of van warme appelpunch met sinaasappel en specerijen?” – Veldverkenners
Gewoon jam maken is niet zo moeilijk, maar die gewone aardbeienjam word je natuurlijk een keer zat. En dus toont Janine Bruinooge hoe je een stap verder kunt gaan, door bijvoorbeeld appelgelei met cider en steranijs te maken, of perenjam met speculaaskruiden. In elk seizoen is er ander fruit en daarmee kun je zoveel doen. – Kookrubriek Noord-Hollandse kranten van Holland Media Combinatie
Categorie: Portfolio
. . .